PACINNO STARTUP večeri, poticaj razvoja poduzetništva među mladima

Startup veceriU sklopu projekta PACINNO organizira se niz aktivnosti edukacije startupova, a paralelno s predavanjima i radionicama planira se i održavanje PACINNO STARTUP večeri u Rijeci, u razdoblju od siječnja do travnja 2016. godine.

Svrha PACINNO STARTUP večeri je približiti široj javnosti teme vezane uz inovacije i poduzetništvo uz pomoć zanimljivog formata debate te kroz neformalno druženje omogućiti umrežavanje članova startup zajednice u Rijeci s istaknutim predstavnicima hrvatskog inovacijskog sustava.

Debata u sklopu PACINNO STARTUP večeri je zamišljena kao sučeljavanje 2 tima (afirmacijski i negacijski), koji se sastoje od po 2 člana.

Ukupno trajanje debate neće prelaziti 90 minuta, a moderator debate će se pobrinuti da se sudionici pridržavaju vremenskih ograničenja.

Vrijeme za replike je dva puta po 3 minute za svaki tim. Svaka ekipa ima pravo na ukupno 8 minuta za dogovaranje. Vrijeme za dogovaranje se ne može koristiti tijekom govora ili repliciranja.

Uspjeh tima u zagovaranju stava odredit će se glasovima publike.

Planirani tijek debate:
1.    Kratki uvod moderatora debate u temu večeri te glasanje publike o inicijalnom stavu (5 min)
2.    Afirmacijski tim: argumentacija stava – prvi govornik (7 minuta)
3.    Negacijski tim: argumentacija stava – prvi govornik (7 minuta)
4.    Afirmacijski tim: argumentacija stava – drugi govornik (7 minuta)
5.    Negacijski tim: argumentacija stava – drugi govornik (7 minuta)
6.    Replike (12 minuta)
7.    Pitanja iz publike (20 min)
8.    Glasanje publike o zaključnom stavu (5 min)

Cilj ove PACINNO projektne aktivnosti je skrenuti pozornost na nužnost otvaranja i raspravljanja o temama vezanih za poduzetništvo i startup zajednicu kako bi se potaknulo mlade ljude na interes i sudjelovanje u razvoju poduzetništva.